Bu ton balığı salatası, salatalar, sandviçler veya ekmek üzeri atıştırmalıklar için mükemmel bir alternatif olarak sunulabilir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir ton balığı tarifi:
Malzemeler:
- 1 kutu ton balığı (yağda veya suda konserve)
- 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı malzemeler: Mısır, kornişon turşu, domates
Yapılışı:
Eğer ton balığı yağlıysa fazla yağını süzün, eğer suda ise fazla suyu süzün. İnce doğranmış kırmızı soğanı ve ezilmiş sarımsağı ton balığının üzerine ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu karışıma ilave edin. Bu, ton balığına tazelik ve lezzet katacaktır. Kıyılmış maydanoz ton balığına renk ve hoş bir aroma katar. Tuz ve karabiberle damak tadınıza göre tatlandırın. İsterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. İsteğe bağlı olarak mısır, kornişon turşu veya domates de ekleyebilirsiniz.