Adana’nın simgesi konumundaki Seyhan Nehri üzerinde yapımına başlanan iki ayrı köprü inşaatı nedeniyle su akışı durduruldu. Nehir, küçük bir dereye dönüşürken, akıntının durmasıyla suda yaklaşık 2 metrelik yosun birikintileri oluştu; nehir yatağı da kurak bir araziye dönüştü. Kent merkezindeki bu kirli görüntü ve nehirden yayılan kötü kokular, Adanalıların da tepkisini çekti. Vatandaşlar, nehir yatağında düzenli olarak temizlik çalışması yapılıp, Seyhan Nehri’nin eski görüntüsüne kavuşmasını istiyor.

Dereoldu

İKİ AYRI KÖPRÜ ÇALIŞMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın; ‘Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’ ile CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen; ‘Yavuzlar Köprüsü’ yapımı kapsamında Seyhan Nehri’nin üzerinde aynı anda iki ayrı köprü çalışmasına başlandı. Söz konusu çalışmalara bağlı olarak, nehirdeki su akışı bir süre önce durduruldu; nehir yatağında sular da çekildi.

Dereoldi14

NEHİR DEREYE DÖNÜŞTÜ

Ancak, kentte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca; 13-21 Nisan tarihleri arasında organize edilen; ‘12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında baraj kapakları yeniden açıldı; Seyhan Nehri eski görüntüsüne kavuştu. 9 gün süren karnaval sonrasında kapaklar kapatıldı; akıntının yeniden durmasıyla Seyhan Nehri yatağında küçük bir dere oluştu. Derenin üzerini de yaklaşık 2 metreye ulaşan yosunlar kapladı.

Dereolduu

KÖTÜ KOKU; ÇİRKİN GÖRÜNTÜ

Seyhan Nehri yatağı da su akıntısının kesilmesine bağlı olarak, kurak bir araziye dönüştü. Bir süre önce nehre bırakılan sandal ve deniz bisikletleri de açıkta kaldı. Suyun çekilmesine bağlı olarak, nehir ve çevresinde çirkin bir görüntü ortaya çıkarken, bölgeden yükselen kötü kokular da tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, nehir yatağında düzenli olarak temizlik çalışması yapılıp, Seyhan Nehri’nin eski görüntüsüne kavuşmasını istiyor.

Muhabir: SONER KAN