Kahveye olan tutkusunu ve bu alandaki derin bilgisini paylaşan Erol S., Türk kahvesinin sağlık faydalarına da değindi. Kahve işine nasıl başladığını anlatan Erol S., "Kahve işini yapıyorsam, mutlaka her detayını öğrenirim. O yüzden de başarılı oluyorum," dedi. Kahve çekirdeklerinin kavrulma derecesinden, öğütme inceliğine kadar her aşamanın lezzet üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Erol S., "En ufak bir değişiklik bile kahvenin tadını değiştirebilir, bu da başka markalara yönlendirebilir," şeklinde konuştu.

Türk kahvesinin geleneğine de değinen Erol S., "Türk kahvesinin geleneği eskiden çok güzeldi, ama şimdi pek kalmadı. Bu geleneği hâlâ sokak esnaflarında ve kırsal kesimde görebiliyoruz," dedi. Osmanlı döneminden bu yana Türk kahvesinin kültürel bir yer edindiğini belirten Erol S., "Osmanlı Türkleri kahveyi Türk kahvesi olarak içiyordu. Ancak, günümüzde Türk kahvesi tüketimi Avrupa'ya göre geride kaldı," ifadelerini kullandı.

Sağlık açısından Türk kahvesinin faydalarına da değinen Erol S., son araştırmalara atıfta bulunarak, "Türk kahvesi, Alzheimer hastalığını yüzde 37 oranında azaltabiliyor," dedi. Kahvenin doğru şekilde tüketildiğinde sağlık açısından büyük faydalar sağladığını vurgulayan Erol S., bunun önemine dikkat çekti.

“Kurtuluşun Ve Cumhuriyet’in Harcında Varız!” “Kurtuluşun Ve Cumhuriyet’in Harcında Varız!”

Erol S., "Cezvede kahve yavaş pişirilmelidir. Kaynamaya başladığı anda hemen ocaktan alınmalıdır," diyerek, kahve pişirmenin inceliklerini aktardı.

Muhabir: BERİL ANT