HATİCE ÇATALYÜRE

 Tutar; “Her türlü yangının insan eli ile olduğu düşünüldüğünde ormana cam şişe atılması, mangal yakınca küllerin sıçraması, tarla firez yakarken ormana sıçraması, sigara izmariti atılması, elektrik tellerinin sarkarak yangın çıkarması, tarla yapmak için kasıtlı yangın çıkarılması ve benzeri durumların yaşanması yüzünden bizleri korumaya çalışan ormanlarımız yok oluyor” dedi.

GELECEĞİMİZ KÜL OLMASIN

Ormanların nefes almamızı sağlayan dünyanın oksijen kaynağı olduğunu hatırlatan Cengiz Tutar, dikkatsizlik ve ihmalkârlık nedeniyle her yıl hektarlarca ormanın kısa sürede yok olduğunu dile getirdi.  Tutar; “Kıymetli Milletimiz; lütfen ormanlarımızı koruyalım. Orman demek su demek, heyelanı önleyen toprak bütünlüğü demek. Orman demek gelecek demek. Dikkatsizce bir davranış hektarlarca ormanı kısa sürede yok edebiliyor. Yangınlar her şeyden önce oksijen kaynaklarımız olan bitki örtüsünün yok olmasına neden oluyor. Ormanlarımız ile birlikte ciğerlerimizde yanıyor” diye konuştu.

YASALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Devlet ve millet olarak orman yangınlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgu yapan Muhtar Cengiz Tutar, önemli mesajlar verdi. Tutar; “Kıymetli Milletimiz kendimizi gönüllü orman görevlisi ahdedersek orman yangınlarının önüne geçebiliriz. Saygıdeğer devlet büyüklerimiz son yıllarda ormanlarımız ile birlikte ciğerlerimizde yanıyor. Lütfen orman ile ilgili yasalarımızı tekrar gözden geçirelim. Daha hassas, daha yaptırımlı ve tahsilâtlı hale getirelim. Devlet Millet birlikte orman yangınlarının önüne geçelim” şeklinde konuştu.