Dünya Adana’yı gerek lezzetiyle gerek sıcaklığıyla tanıyor. Turistin, şehir dışından gelen misafirin, gencin, yaşlının Adana’da ilk tercih ettiği yemek çoğunlukla kebap oluyor. Yanında salatası, binbir çeşit mezesi ve olmazsa olmazı şalgamıyla birlikte mideler bayram ediyor. Kebapçılığa gönül vermiş yüzlerce kişiden biri de Gamze Kanlı Kardeş.
Adana’da uzun süredir kebapçılık yapan Gamze Kanlı Kardeş, kayınpederinden öğrendiği mesleği sürdürmeye devam ediyor. 2 çocuk annesi olan Kardeş, annelik ve iş hayatını başarıyla beraber götürmenin haklı mutluluğu içinde. Eşinin desteğini de yanına alan Kebapçı Gamze Kanlı Kardeş, işletmesinde 2 kadın yardımcı ile mesleğine dur demeden ilerliyor. Kadın olmanın avantajlarını vurgulayan Kardeş, “Kadın kebapçı çok yok Adana’da ama müşteriler hijyen durumu başta olmak üzere kadın kebapçıları daha çok tercih ediyor. Bu durum da haliyle maddi anlamda da bizi kurtarıyor” ifadelerinde bulundu.
Adana Kebabına Kadın Eli Değdi
Bir Adanalıya ‘En iyi kebabı nerde yiyebiliriz?’ derseniz size muhakkak tabla kebabını önerecektir. İşte aranan fırsat; Adana’da 15 yıldır kebap ustası olan Gamze Kanlı Kardeş, kebap deyince akla gelen ilk isimlerden.
Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN
Yorumlar
Trend Haberler
Adana’da Yılbaşı Gecesi: Starlink Uyduları Gökyüzünde Görüldü
Kuru Domates Fiyatları Yılbaşı Öncesi Fırladı!
Oğlu Tarafından İpte Asılı Bulundu
Hentbolda Skandal: Atılan Golü Yazmadılar
Trafik Kazasında Ölen Polis Bahadır Kopan Uğurlandı
Evcil Hayvanlarda Ağız Bakımına Dikkat!
“Keman Aşktır, Duygudur, Sevgidir”
Polisi Görünce Aracı ve Kadını Terk Edip Kaçtı
Adana Adliyesi Önünde Boşanma Eylemi
Adana'da Pansiyonda Yangın Korkuttu