Adana Kebabı’nın gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi amacıyla düzenlenen; ‘Tescilli Adana Kebabı Eğitimi’nde kadınlar ön plana çıktı. Eti zırlayıp, şişe dizip hazırladıktan sonra mangal başına geçen kadınlar, “Adana Kebap, yemesi sevap” diyerek yaptıkları ürünleri, düzenlenen sertifika törenine katılanlara ikram etti. 

Balıkçılar Lodosa Rağmen Oltalarını Bırakmadı Balıkçılar Lodosa Rağmen Oltalarını Bırakmadı

ATOSEV’de düzenlenen ve 2 gün süren eğitime 13’ü kadın toplam 50 kişi katıldı. Kursiyerler, sektörün önde gelen ustalarından; Etin seçimi, malzemelerin hazırlanması, etin pişime hazır hale getirilmesi, şişlenmesi, yanında sunulacak ek lezzetlerin hazırlanmasıyla mangalın yakılması ve pişirim aşamalarını uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Kursta başarılı olanlara da düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Kadınlar, aldıkları eğitim kapsamında önce eti zırlayıp şişledi; sonra da mangal başına geçip, hünerlerini sergiledi. Törende konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, “Kebabın başkenti olan Adana’da; ‘Adana Kebabı’nı, kendine has lezzetiyle gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 11 13 Saat 15.22.54 002F9519

Muhabir: SONER KAN