Festivalin en dikkat çekici isimlerinden biri ise, zırh kebabı ustası Kebapçı Orhan Ediz oldu. Her yıl festivale katıldıklarını belirten Ediz, bu yılki etkinliğin dört güne çıkarılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda cuma, cumartesi ve pazar günleri düzenlenen festivalin bu yıl Perşembe gününden itibaren başlaması, katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldı.

"Hafta Sonu Yoğun Olacağız"

Orhan Ediz, hafta içi günlerinin diğer günlere göre daha sakin geçtiğini ancak hafta sonu yoğun bir kalabalık beklediklerini belirtti. "Perşembe ve cuma biraz daha durgun geçse de cumartesi ve pazar oldukça yoğun olacağız," diyen Ediz, festival boyunca stantlarının dolup taşacağını söyledi.

Tonlarca Kebap Hazır

Ediz, festival boyunca herhangi bir satış hedefi koymadıklarını, ancak ne kadar kebap satabilirlerse o kadar mutlu olduklarını dile getirdi. "Tonlarca kebap satmak bizim için hiç sorun değil. 5 ton kebap çıkarabilecek bir kadroya sahibiz," diyerek ekibinin deneyimine vurgu yaptı.

Lezzetin Sırrı: Zırh Kebabı

Adana’da Kebap Dumanları Gökyüzünü Kapladı Adana’da Kebap Dumanları Gökyüzünü Kapladı

Kebabının sırrını anlatan Ediz, Adana’ya özgü zırh kebabı yaptıklarını ve bu lezzetin büyük beğeni topladığını belirtti. "Yüzde yüz zırh kebabı yapıyoruz. Yiyen pişman olmuyor, herkes teşekkür ediyor," diye konuştu. Kebaplarına o kadar güvendiklerini vurgulayan Ediz, bir de çarpıcı bir sloganla iddiasını ortaya koydu: "Beğenmeyen ödemesin, para ödemesin!"

8.Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl da Adana'nın eşsiz lezzetleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ