Önce ilk haberi okuyalım…
Adana’da cinnet geçiren bir kişi karısını ve annesini tabancayla başlarından vurdu. Karısı olay yerinde hayatını kaybederken, annesi de ağır yaralandı. Olay, Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, N.K. (40) evinin yanındaki evde oturan annesi Fahriye Kaya’nın (54) yanına gitti. N.K. ile annesi arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışma seslerini duyan N.K.’nın karısı Halime Kaya da (44) kayınvalidesinin evine gitti. Tartışma kısa sürede büyürken N.K. tabanca ile annesi Fahriye ve karısı Halime’yi başlarından vurdu. Fahriye ve Halime kanlar içerisinde yere yığılırken N.K. olay yerinden kaçtı. Komşularının ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri Halime’nin olay yerinde öldüğünü tespit ederken ağır yaralı Fahriye Kaya da çağrılan ambulansla Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Başından vurulan Fahriye Kaya’nın durumunun kritik olduğu öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Halime Kaya’nın cesedi otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet Büro Amirliğine ekipleri ise, şüpheli N.K.’yı yakalamak için çalışma başlattı.
Sonra ikinci haberi okuyalım
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, 10 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek olan ‘Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim’ kapsamında; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü organizasyonuyla, Kadınlara Belemedik Gezisi düzenledi.
Şimdi ikisinin özetini çıkaralım…
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına şiddet sürüyor ve kadınlar hâlâ öldürülüyor.
Şiddetle mücadele gününde şiddet!
Belemedik gezisi güzel de demek ki daha farklı etkinlikler de gerekiyor.
Kadına şiddetin önlenmesi için daha fazla duyarlılık gerekiyor.
Kadın derneklerinin salon toplantılarından çıkıp sahaya inmesi ve mahallelerdeki kadınlara ulaşması gerekiyor. Yani dernek kurmakla iş bitmiyor, sorunu çözemiyorsan, sorunu çözme konusunda elini taşın altına koymuyorsan sorun var demektir.
Bu yönüyle muhtarlıkların da özellikle kadınların sorunlarına yönelik çalışma yapmaları gerekiyor.
Bir daha böyle üzücü haberler okumamamız için…