Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé, tercihleri belirleyen ve birbirini etkileyen bu iki zor kavramı, yine günlük yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Bazen geleceğimizi belirleyecek bir kararda bazen de küçük ama önemli ayrıntılarda beliren güvenme ihtiyacının ve ihanet korkusunun belirleyici anlamını doğru soruları sorarak çok boyutlu irdeliyor.

BİRÇOK ÇALIŞMAYA İLHAM VERİYOR

Jacques Azam'ın zengin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renklenen dizinin her kitabında, farklı bir felsefi kavram ya da temel bir konu ele alınıyor. Kavramlar, minik öyküler, kısa kısa örnek durumlar, diyaloglar ya da sorular sayesinde, çocukların kolayca anlayabileceği sadelikte aktarılıyor. Dizi, çocuklar ve felsefe üzerine yapılan birçok çalışmaya da ilham veriyor.

İHANET KAPILARI KAPATIR

Çok az insana ve sadece iyi tanıdıklarımıza güvendiğimizi sanırız, ama aslında hayır: Toplumsal yaşamda çok sayıda yabancıya güveniriz. İlacımızı veren doktora, kombiyi denetleyen tamirciye, paramızı emanet ettiğimiz bankacıya, yemeğimizi hazırlayan aşçılara… güveniriz. Güven, kapılarını kocaman açan bir dünya kurar. Ancak ihanet, bu kapıları kapatır, kendimize güvenimizi kırar.

BRİGİTTE LABBÉ KİMDİR

Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe eğitimi gördü. "Çıtır Çıtır Felsefe" dizisi pek çok dile çevrilen yazar, katıldığı konferanslarda çocuklara zor konuların nasıl anlatılacağını paylaşıyor. Labbé, kitaplarıyla çocukların eğitim ve öğrenimine sağladığı katkılardan dolayı 2019'da Fransa'nın önemli devlet nişanı Légion d'Honneur'le  ödüllendirildi

Çukurova Metropol Gazetesi/ Mustafa Özke

Kaynak: HABER MERKEZİ