Koronavirüs günleri yaşadık evimizden dışarı çıkamadık ama umudumuzu kaybetmedik aydınlık yarınlarımıza dair… Ardından 11 kenti sarsan depremle yüzleştik. Binlere canımızı kaybettik depremde. Enkazın altından bebekler kurtulduğu gün umudumuzu kaybetmedik. Bir bebeği yaşatan ne olabilir ki? Ardından yine umudumuzu kaybetmedik günler sonra depremden kurtulanlar oldu.

Ve umudumuz hâlâ devam ediyor.

Bakın Umut Tırı, depremden etkilenen çocuklara eğitici ve öğretici atölye çalışmaları ile psikososyal destek sağlamak için 21 Ağustos’ta ikinci kez yola çıkıyor. SosyalBen Vakfı ve gönüllüleri, depremden etkilenen beş şehirde, 7-13 yaş aralığındaki çocuklarla buluşacak. Taşımalı eğitim uygulamasında yer alan sanatsal ve kültürel faaliyetlere erişemeyen çocuklara ‘deneyimi’ götürerek, yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için çalışan SosyalBen Vakfı; afetlerde de akut ve acil müdahale ihtiyaçlarının tamamlanmasının ardından psikososyal destek için sahada oluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçtiğimiz Nisan ayında Mavi’nin desteğiyle Umut Tırı ile yola çıkan SosyalBen Vakfı, uzman psikologlarca hazırlanan atölyelerini çocuklara ulaştırmıştı. Mavi ayrıca, atölyeler sırasında çocukların çizdiği hayranlık uyandıran resimleri tişörtlerine taşıma ve tişörtlerin geliri ile depremzede çocukların desteklenmesini yine SosyalBen Vakfı aracılığıyla sürdürme kararı almıştı.

Umut adına ne kadar güzel bir gelişme değil mi?

Hazırlıkların ardından Umut Tırı, ikinci rotasının destekçileri Mavi, Cemer Kent Ekipmanları ve Organik Kimya ile yeniden yola çıkıyor. Resim, oyun, spor, icat, müzik, yaratıcı yazarlık gibi atölye çalışmalarıyla çocuklara psikososyal destek sağlamayı hedefleyen Umut Tırı’nın 21 Ağustos’taki ilk durağı Hatay olacak. Ardından 31 Ağustos’a kadar sırasıyla Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret ederek; SosyalBen’in eğitici ve öğretici atölyelerini 7-13 yaş aralığındaki çocuklarla buluşturacak. 

SosyalBen Vakfı ve gönüllüleri büyük işler başarıyorlar.

Vakıf Kurucusu Ece Çiftçi, bölgedeki çocukların psikososyal destek ihtiyacının sürdüğüne dikkat çekerek, bakın neler söylüyor; “Depremden etkilenen 4,3 milyon çocuk var. Akut ve acil müdahalenin ardından en temel ihtiyaçlardan birisi olan psikososyal desteğe yönelik ihtiyaçları sürüyor. Uzman psikologlarımız tarafından hazırlanmış resim, müzik, icat, yaratıcı yazarlık, spor ve oyun atölyelerimiz ile psikososyal destek çalışmamızın sürdürebilirliğini sağlamak adına gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve profesyonel SosyalBen ekibi olarak Umut Tırı’yla yeniden yola çıkıyoruz. Belirlediğimiz duraklara umudu, bu kez birden fazla destekçimizle, Cemer Kent Ekipmanları, Mavi ve Organik Kimya’nın destekleriyle taşıyacağız.”

Dünyanın neresinde olursa olsun yarınlara umut taşıyanlar her zaman ve her yerde desteklenmelidir. Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak hepimizin asli görevidir. Bunu unutmayalım!