Adana’nın en değerli ekonomik varlıklarından biri olan TEMSA sayesinde dünya ile yarışıyoruz. TEMSA, elektrikli araçlardaki tecrübesini şimdi de hidrojenli araçlara taşıyor. Bu gelişme Adana açısından büyük önem taşıyor. Her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayıran ve bu çalışmalar neticesinde bugün elektrikli araçlarda dünyanın önde gelen üreticileri arasında yerini alan TEMSA, sıfır emisyonlu ürün gamını genişletecek önemli bir Ar-Ge iş birliğine imza attı.
Bugüne kadar geliştirdiği 9 farklı sıfır emisyonlu araçla sürdürülebilirlik odaklı büyüme stratejisini güçlendiren TEMSA, Avrupa’nın en önemli hidrojenli araç üreticilerinden CaetanoBus ile ortak bir Ar-Ge projesini hayata geçirdi. Yapılan anlaşma uyarınca geliştirilecek hidrojenli otobüs, 1.000 kilometreye kadar menzil seçeneği sunacak. TEMSA’nın Adana’daki tesisinde üretilecek hidrojen yakıtlı şehirlerarası otobüsün ilk prototipinin 2024 yılında tamamlanması ve otobüsün 2025 yılında seri üretime geçmesi hedefleniyor.
Bu çalışmaların TEMSA’nın Adana’daki tesisinde yapılması Türk ekonomisi kadar kent ekonomisini de yakından ilgilendiriyor.
TEMSA’da çalışanlar Adana’nın her yönden gelişip kalkınması adına önemli çalışmalar yapıyorlar. Adana’daki mühendislerden çalışan işçilere kadar herkes TEMSA’nın başarılı olması için uğraşıyor ve TEMSA’da Adana’nın adını dünyaya duyuruyor.
TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu iklim acil durumu gerçekliğinde, sürdürülebilirliğin bir iş modeli olarak kurgulanmasının önemine dikkat çekerken, “İş ve güç birliğinin, her zamankinden daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. CaetanoBus ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimizin odağında da bu anlayış var. Bu iş birliğini, sektörün iki önemli üreticisinin, iklim acil durumuyla mücadele ve sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda, daha iyi bir dünyaya attıkları ortak bir adım olarak görüyoruz. Öte yandan, sürdürülebilirlik konusunda bugün en önemli ihtiyacımız, laboratuvarlarımızda geliştirdiğimiz teknolojileri dünyanın, insanlığın kullanımına sunmak. Bu teknolojileri, dört duvarı çevrili, steril, ortamlardan çıkararak ticarileştirmek. Aslında bir anlamda, sözden aksiyona geçmek… O yüzden de bu iş birliğini, kendi sektörümüzde yaratacağı etki gücü açısından da son derece kıymetli buluyoruz” diyor.
Adana’da Altın Koza Film Festivali yapılıyor. Tespih Festivali yapılıyor. Gastronomi Festivali yapılıyor. Adana kebabıyla şalgamıyla birbirinden değerli festivalleriyle anılıyor. Adana’da çok güzel gelişmeler yaşanıyor. TEMSA, festivallerin kentinde yaptığı bu anlaşmayla kentin değerine daha çok değer katıyor. TEMSA Adana’da bir anlamda festivallerle yakalanan başarıyı ekonomik başarısıyla taçlandırıyor.
Adana artık adliyesi ve adliye olaylarıyla değil, festivalleri ve TEMSA gibi ekonomi devleriyle anılıyor. Emeği geçenleri kutluyoruz. Adana daha güzel gelişmeleri hak ediyor.