Tavuk Şiş Kebap

Malzemeler:

500 gram tavuk göğsü

1 çay bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve karabiberi karıştırarak marine sosunu hazırlayın. Tavukları bu sosa ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin. Marine olan tavukları şişlere dizin ve ızgarada veya tavada pişirin.7

Adana Kebap

Malzemeler:

500 gram kıyma (yarısı kuzu, yarısı dana)

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Yapılışı: Soğan ve sarımsağı rendeleyin, suyunu sıkın. Kıymayı geniş bir kaba alın, soğan, sarımsak, pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı iyice yoğurun ve şişlere saplayın. Izgarada veya mangalda pişirin.

Sebzeli Kebap

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 adet kabak

2 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yapılışı: Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Sebzeleri şişlere dizin ve ızgarada pişirin.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN