Sosyal belediyecilik anlamında birçok önemli projeye imza atmasına rağmen, DAMAT sorunu yaşayan Bilge Başkan Akif Kemal Akay 31 Mart yerel seçimlerinde koltuğu kaybetmişti.
Önceki dönem belediyeyi CHP kazanmasına rağmen ittifak gereği İyi Parti’li isimlerin önemli noktalarda konumlandırılmaları, Aytaç Durak’ın prensi Selçuk Özkök’ün güçlü koltukta bulunması, DAMAT faktörü Seyhan Belediyesi’nde kazan kaynatmış, bu olumsuzluklar yüzünden BİLGE BAŞKAN CHP tarafından aday gösterilmemişti.
Kendi bilgisayarını üreten SEYTİM Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Üniversiteye Hazırlık Kursları, Boya Atölyesi, Kompost Gübre Üretim Tesisi, Dikimevi projeleri ile kendi ihtiyacını tamamlayan Seyhan Belediyesi ürettiği boya-kompost gübre ve diktiği kıyafetler ile STK’lar ve Okullara da destek olmuştu. Ancak tüm bu projeler AKAY’a seçim kazandırmadı.
Seçim meydanlarında özellikle kadın ağırlıklı çalışmalar yapan, kenar semtlerdeki çocuk ve kadın sorunlarını öne çıkaran konuşmalarının yanı sıra işsizlik ve altyapı sorunlarına dem vuran OYA TEKİN, Seyhan Belediye Başkanlığını kazanmıştı.
Seçim öncesi kurduğu Oya Tekin Gönüllüleri grubuyla gıda yardımı yapan Tekin; şimdilerde Seyhan Belediyesi’nde rüştünü ispat etme peşinde. 31 Mart sonrası Seyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Oya Başkan; geride kalan 8 ayda belediyede bir türlü istediği kadroları kuramadı.
Bir yanda merkezi yönetimin engellemeleri diğer yanda Belediye Meclisi’nde AK Parti-MHP ortaklığı ile devam eden karşılıklı suçlamalar; Seyhan’da çözüm bekleyen sorunlara zaman bırakmıyor gibi!
Adana’nın en eski yerleşim alanlarının yer aldığı, altyapı başta olmak üzere birçok sorunu bulunan Seyhan İlçesi’nde gözle görünür hiçbir proje gerçekleşmedi.
Seçim öncesi verilen vaatler, sözde kaldı gibi!
Sosyal Belediyecilik anlamında Kent Lokantaları’nın hayata geçirilmiş olması güzel. Ancak bu proje bir başka hizmetin ortadan kaldırılmasına yol açtı.
Önceki yıllarda Seyhan İlçesi’nde yaşanan vefatlarda cenazeye katılanlar için veya mevlit törenleri için yemek gönderilmesi uygulaması son buldu. Çadır gönderilmesi dışında semaver+çay+kağıt bardak+su vb. yardımlarda da gözle görünür oranda kısıtlamalara gidildi.
Buradan tasarruf ederek Kent Lokantaları’nı finanse etmeye çalışmak, “Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” gibi bir şey…
Temizlik konusunda da Seyhan Belediyesi adeta geriye gitmiş, eskiyi aratır hale gelmiş durumda. Özellikle ara sokaklarda yaşayanlar bu konuda muzdarip.
Sokaklar tablacıdan, satıcıdan geçilmiyor… Zabıta hizmetleri de neredeyse yok gibi.
Açılış, kokteyl, gösteri gibi aktivitelerde kalabalık olsun diye görevlendirilen Zabıtanın asli görevini ne zaman yapacağı merak konusu!
Kısacası; Seyhanlı kronikleşen sorunlarına çözüm bekliyor…