Birçoğumuzun vazgeçilmez alışkanlıkları arasında kahve ve çay tüketimi ön sırada gelir. Yemekten sonra, iş yerinde araya çıkıldığında bazen ödül olarak kendimize kahve veya çay içecek bir alan yaratmaya çalışırız.
Aslında sağlık açısından yararı yoktur da diyemeyiz. Kahve ve çayın içerisinde bol miktarda polifenol bulunur. Doğada pek çok türü bulunan polifenollerin farklı yararları vardır fakat hepsi iyi birer antioksidan ve iltihap önleyicidir. Yapılan çalışmalarda bu polifenollerin bazı besin gruplarıyla birleştiğinde daha güçlü etki gösterdiği ortaya konmuş.
Bu besin grubu sütün içerisinde bulunan sistein aminoasidi olarak belirtilmektedir. Sistein aminoasidi ile kahvenin içerisindeki polifenoller birleştiğinde vücudun savunma hücreleri üzerindeki etkilerini artırarak antioksidan ve iltihap engelleyici özellikleri güçlendirdiği görülmüş. Yani kahvenizin ve hatta çayınızın içerisine az miktarda süt eklemeniz antioksidan yararlanımını artırmanıza yardımcı olabilir.